Ελλάδιον – Ποιοι είμαστε

Η εταιρεία μας, ΕΛΛΑΔΙΟΝ, είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2017, με μοναδικό όραμα την προώθηση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου από τους οικογενειακούς μας ελαιώνες.

Έχοντας ως κληρονομιά τους ελαιώνες από τους παππούδες μας αλλά και τις γνώσεις τους για την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων, προσπαθούμε κάθε χρόνο, εφαρμόζοντας πάντα πρακτικές ορθής γεωργικής εκμετάλλευσης, να βελτιωνόμαστε, ώστε το τελικό προϊόν που θα καταλήξει στο πιάτο του καταναλωτή, να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη μας κιόλας συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό ATHENA OLIVE OIL COMPETITION, κερδίσαμε το χάλκινο μετάλλιο.

Σκοπός μας; Να μπορέσει ο καταναλωτής να διαχωρίσει και να καταλάβει την ανώτερη ποιότητα και σημασία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Επειδή, θέλουμε να αναδειχθεί αυτός ο θαυμαστός καρπός, προβήκαμε και στην τυποποίηση του ελαιολάδου, ώστε να ελέγχουμε κάθε στάδιο στο οποίο υπόκειται ο ελαιόκαρπος ώστε να καταλήξει στο τραπέζι του καταναλωτή.

Η εταιρεία μας παράγει και  Αγουρέλαιο, το οποίο προέρχεται από την πρώιμη συγκομιδή των ελιών και είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και άλλα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η συγκομιδή του γίνεται με τα χέρια, ώστε να μην χτυπηθούν και πληγωθούν οι ελιές, στα τέλη του Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.

Οι ποικιλίες των ελιών που καλλιεργούμε στους ελαιώνες μας είναι το Γαλανό Μεταγγιτσίου, η Χονδροελιά Χαλκιδικής και η Κορωνέικη.

Έχοντας ως γνώμονα την προώθηση του ποιοτικού ελαιολάδου μας, η εταιρεία μας δημιούργησε και ένα κατάστημα λιανικής διάθεσης τόσο των προϊόντων που παράγουμε όσο και επιλεγμένων χειροποίητων προϊόντων από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις  αλλά και προϊόντων  από επιχειρήσεις παραδοσιακού και τοπικού χαρακτήρα, καταξιωμένων στο χώρο τους.