Το λάδι μας – Διαδικασία παραγωγής

Τα ελαιόλαδα που υφίστανται στην εταιρεία μας, είναι αποκλειστικά δική μας παραγωγής.

Αρχικά, στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, συλλέγεται η πράσινη ελιά, ποικιλίας Χονδροελιάς Χαλκιδικής, για την παραγωγή του Αγουρέλαιου. Το Αγουρέλαιο είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες. Έχει έντονο πράσινο χρώμα και έντονη πικρή και πικάντικη γεύση. Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται αποκλειστικά με τα χέρια, μαζεύοντας την μία προς μία.

Αργότερα, στις αρχές Νοεμβρίου συλλέγεται και η λαδοελιά, ποικιλίας Γαλανό Μεταγγιτσίου. Η αγάπη μας για την ελιά και το ελαιόλαδο, μας οδήγησε στο να επεκτείνουμε τους ελαιώνες μας φυτεύοντας μία εξαιρετική ποικιλία ελιάς, την κορωνέικη. Θεωρείται η βασίλισσα των ελιών και το λάδι της έχει ισχυρό άρωμα και πράσινο χρώμα. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα μπορούμε να διαθέσουμε στον καταναλωτή και αυτή την ποικιλία λαδιού.

Η έκθλιψη του ελαιοκάρπου γίνεται απαραιτήτως την ίδια μέρα με αυτήν της συλλογής του. Έπειτα, το ελαιόλαδο υπόκειται σε φιλτράρισμα, ώστε να απομακρυνθεί η «μούργκα», η βρωμιά δηλαδή, που υπάρχει στο λάδι. Στη συνέχεια, το λάδι αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου με την προσθήκη αζώτου, δεν οξειδώνεται. Τέλος, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μηχανήματα, πραγματοποιούμε την τυποποίησή του σε διάφορες συσκευασίες που διαθέτουμε, ώστε να καταλήξει στον καταναλωτή.

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, προκειμένου να διασφαλιστούν οι κανόνες υγιεινής και η ποιότητα του προϊόντος.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

Το ελαιόλαδο από την ποικιλία Γαλανό Μεταγγιτσίου έχει βραβευτεί 2 φορές με χάλκινο βραβείο στον διαγωνισμό ATHENA INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION, έναν διεθνή διαγωνισμό όπου συμμετείχαν 570 ελαιόλαδα απ΄όλο τον κόσμο.